Elektrolytisch verzinken

Het galvanisch verzinken heeft als hoofddoel het materiaal te beschermen tegen corrosie (roest). Door het aanbrengen van een dunne laag zink wordt voorkomen dat het metalen onderdeel corrodeert, waardoor er geen roest of oxidevorming optreed. Galvanisch verzinken vindt een ruime toepassing in diverse takken van industrie zoals (woning)bouw, apparatenbouw, energietechniek, automotive etc.

GTB Finish biedt u diverse manieren van galvanisch verzinken. Zo is er de mogelijkheid voor producten op te hangen of te trommelen. De laagdiktes kunnen variëren, van 2 micron tot 50 micron. Verder zijn er nog diverse passiveringen om de corrosiewerking te versterken.

Daarbij is bij ons de keuze uit:

Blank: het voornaamste doel van de blanke passivering is verfraaiing van het product en in kleinere mate corrosiebescherming. Het wordt daarom vooral toegepast in producten binnenshuis. Bij onze blanke passivering wordt gebruik gemaakt van chroom 3.

Geel: deze behandeling wordt vooral gebruikt in technische producten en producten in atmosferische omstandigheden. Bij onze gele passivering wordt gebruik gemaakt van chroom 3.

Zwart: deze behandeling is, net als blank passiveren, vooral van decoratieve aard. Het zorgt voor een mooi zwart uiterlijk van de producten. Bij onze zwarte passivering wordt gebruik gemaakt van chroom 3.

Naar wens van de klant kunnen producten ook gedeeltelijk behandeld worden.

Tussen het verzinken en passiveren kunnen producten eventueel behandeld worden tegen waterstofbrosheid in onze oven. Onderstaande materialen kunnen worden voorzien van een zinklaag: diverse soorten staal, messing, rvs, aluminium, gietijzer, brons en koper

Zink kan ook in combinaties met andere behandelingen uitgevoerd worden. Meer informatie hierover vindt u bij: Diverse combinaties.

Afmetingen baden in millimeters:

1840 x 730 x 1100