Verzinken

Galvanisch verzinken heeft als hoofddoel het materiaal te beschermen tegen corrosie (roest). Door het aanbrengen van een dunne laag zink wordt voorkomen dat het metalen onderdeel corrodeert, waardoor er geen roest of oxidevorming optreedt. In diverse takken van industrie zoals (woning)bouw, apparatenbouw, energietechniek en automotive, biedt galvanisch verzinken mogelijkheden.

Diverse manieren van verzinken

GTB Finish biedt diverse manieren van galvanisch verzinken. Zo is er de mogelijkheid om producten op te hangen of te trommelen. De laagdiktes kunnen variëren, van 2 tot 50 micron. Tussen het verzinken en passiveren, kunnen producten eventueel behandeld worden tegen waterstofbrosheid in onze oven. Om de corrosiewering nog verder te verbeteren kunnen we de zinklaag nog voorzien van een seal. Naar wens van de klant kunnen producten ook gedeeltelijk behandeld worden.

Het zink en de passiveringen die wij gebruiken zijn RoHs en Reach compliant. We bieden diverse passiveringen om de corrosiewerking te versterken, waarbij we altijd gebruik maken van chroom 3.

  • Blauw/Blank: het voornaamste doel van blauw/blanke passivering is verfraaiing van het product. Hierbij is corrosiebescherming in kleinere mate belangrijk. Het wordt daarom vooral toegepast in producten binnenshuis.
  • Geel: deze behandeling wordt vooral gebruikt voor technische producten en producten in atmosferische omstandigheden.
  • Zwart: deze behandeling is, net als blank passiveren, vooral van decoratieve aard. Het zorgt voor een mooi zwart uiterlijk van de producten.

Specificaties & afmetingen

We kunnen diverse materialen voorzien van een chemische nikkellaag. Diverse soorten staal, messing, rvs, gietijzer, brons en koper. Ons zinkbad is L1840 x B730 x H1100 in millimeters.

Nieuwsgierig?
Neem contact met ons op!